Костадинов посочи, като мотив за искания вот на недоверие безпрецедентната политическа

...
Костадинов посочи, като мотив за искания вот на недоверие безпрецедентната политическа
Коментари Харесай

ИТН проучва дали е конституционно обосновано да се иска оставката на служебния кабинет

Костадинов уточни, като претекст за искания вот на съмнение " невижданата политическа интервенция в работата на служебното държавно управление ". " То би трябвало да е равно отдалечено от всяка една политическа мощ и не би трябвало да основава усещане за индивидуалност в работата си, с цел да може да сме сигурни, че ще провежда и организира почтени избори, " напомни водачът на " Възраждане ".

Първа лидерката на Българска социалистическа партия разгласи, че приканват президента Радев да смени служебния министър председател Димитър Главчев и да не назначава препоръчаните от него нови министри. Тя посочи, че първо ще изчакат да видят дали президентът ще се съобрази с настояването им. 

От Има Такъв Народ обаче първо желаят да са сигурни, че настояването ще обосновано юридически и конституционно.  " Смятаме, че все още решението на Българска социалистическа партия и " Възраждане " за избор на съмнение към служебния кабинет не е обосновано юридически ", сподели пред публицисти Павела Митова от " ИТН ". 

Тя изясни, че има решение на Конституционния съд, което опонира на подобен избор на съмнение и сега преглеждат дали то важи и за измененията в настоящата Конституция, с цел да могат да вземат своето решение дали да поддържат вота. " Ние в никакъв случай не подхващаме дейности по политически аргументи, те би трябвало да бъдат обосновани юридически ", акцентира Митова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР